Hoe meer hoe beter. Herkenning is heel belangrijk bij de jonge kinderen. En pas als ze het herkennen vinden ze het echt leuk.
De eerste drie keer zullen ze waarschijnlijk de kat uit de boom kijken, geeft niets, gewoon volhouden.

Ben je niet zo’n ster in zingen, of wil jouw kind niet dat je zingt, dan kunnen jullie ook instrumenten gaan knutselen. Verzamel lege flessen, van plastic en niet te groot. Ga die samen met je peuter vullen. De ene met een handje rijst, de andere met macaroni of spijkers, weer een andere met (gedroogde) erwten en ga zo maar door. Goed de dop erop en schudden maar! Of maak van lege dozen een reuze groot drumstel waar jullie met houten lepels op kunnen spelen, gewoon midden in de kamer!

Ook minder leuke activiteiten -zoals opruimen- worden leuker met muziek. Er zijn diverse opruimliedjes die je kunt zingen. De liedjes waarbij je benoemt wat je gaat opruimen, zijn het meest effectief. Ook kun je zeggen dat de poppen gaan slapen in de doos waarin ze opgeruimd moeten worden. Als je dan een slaapliedje zingt of een "trekmuziekdoosje" gebruikt is het voor kinderen heel duidelijk.